Magneettimies

Lauluntekijä Pekka Streng kuoli syöpään 26-vuotiaana vuonna 1975. Hän ehti julkaista ennen kuolemaansa levyt Magneettimiehen kuolema sekä Kesämaa, ja oli niiden tekoprosessin aikaan jo tietoinen lähestyvästä lopusta. Streng karttoi julkisuutta, ja antoi elinaikanaan vain yhden haastattelun. Strengin persoonasta syntyi arvoituksellinen ja mystinen kuva ja hänen myyttinsä elää ja vaikuttaa edelleen.

Magneettimies-elokuva kertoo ihmisistä, joiden elämään Pekka Streng on vaikuttanut. Myös elokuvantekijä Arto Halonen on yksi Strengin musiikista vaikuttunut ja siten tarina on myös hänelle henkilökohtainen. Elokuvassa seurataan myös Pekka Strengin tammikuussa 2009 postuumisti julkaistun albumin Unen maa levyttämisprosessia. Prosessi huipentuu Helsingin Tavastia-klubille, jossa Strengin aiemmin julkaisematonta musiikkia esittävät suomalaisen musiikin kärkinimet.

Kaikki ihmiset jättävät maailmaan jäljen, usein merkityksellisemmän kuin uskommekaan. Joidenkin ”jälki” ulottuu pitkälle ja syvälle, jopa asioita muuttaen ja kehittäen. Elokuva on kertomus Pekka Strengin poikkeuksellisesta vaikutuksesta, mutta samalla myös meistä kaikista ja meidän jättämistämme jäljistä.

 

Ohjaaja: Arto Halonen
Tuotantovuosi: 2009
Genre: dokumentti
Kieli: suomi
Pääosissa: Matti Streng, Joonia Sterng, Sonja Lehto, Lasse Streng

Tuotantoyhtiö: Art Films Production Oy
Kesto:  79 min

Koulukino

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.