Matka Edeniin

Matka Edeniin on elokuva kahdesta eri kulttuurista tulevasta taiteilijamiehestä talvisella matkallaan La Riojan kuuluisalla viinialueella Pohjois-Espanjassa.

Toisella miehistä, Suomessa asuvalla baskilaisella nykysäveltäjällä Ignaciolla, on traumana syyllisyys tyttärensä traagisesta auto-onnettomuudesta; tytär on koomassa sairaalassa Helsingissä ja herätettäisiin 10 vuorokauden kuluessa. Toinen miehistä, Espanjassa emigranttina asuva sveitsiläinen piirtäjä Comaz, on umpikujassa luovan työnsä suhteen; hänen suuren käsi-teemansa naismalli nimeltä Lucía Madridin lähellä La Manchassa ei halua jatkaa enää yhteistyötä.

Talvisella matkallaan miehet käyvät katsomassa ihmiskäsiä esittäviä uskonnollisia maalauksia eri kirkoissa ja luostareissa La Riojan eri osissa ja keskustelevat muun muassa Danten Paratiisi-käsityksestä sekä uskon ja rukouksen merkityksestä. Eri vaiheiden jälkeen miehet päätyvät La Rioja Alavesassa sijaitsevan Remellurin viinitilan kappeliin, jonne agnostikko baskilainen taidemaalari Vicente Ameztoy teki 1993-2000 oman modernin tulkintansa Aatamin ja Eevan viimeisestä onnellisesta hetkestä Edenissä.

Teoksen äärellä matkamiehet kokevat ihmeen – Aatamin ja Eevan eläväksi tulemisen. Kokemuksensa kautta taiteilijamiehet oppivat jotakin uutta ja olennaista omista traumoistaan ja anteeksiantamisen merkityksestä. Tämä antaa heille mahdollisuuden parempaan tulevaisuuteen.

Ohjaaja: Rax Rinnekangas
Tuotantovuosi: 2011
Genre: draama
Kieli: espanja
Pääosissa: Nacho Angulo, Hugo Wirz, Ramon Zuriarrain, Celia de Hatchard
Tuotantoyhtiö: Bad Taste Ltd.
Kesto:  100 min

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.