Rööperi

Rööperi on tarina Punavuoren kaupunginosan kasvateista ja heidän elämästään, miehistä jotka valitsivat rikollisuuden ammatikseen, sekä samalla kertomus kaupunginosasta ja sen ihmisistä ja tunnelmasta – ajasta ja maailmasta jota sellaisenaan ei enää ole olemassa. Elokuva kertoo paitsi päähenkilöidensä Tompan ja Krisun, myös  monen muun sekalaiseen konnajoukkoon kuuluvan kovanaaman vaiherikkaasta ja keinoja kaihtamattomasta matkasta, joka päätyy köyhyydestä rikosten kautta kunnialliseksi kansalaiseksi, linnaan – tai ennenaikaiseen hautaan. Lain kaitaa puolta valotetaan kaupunginosan oman poliisin, Koistisen, näkökulmasta. Yhteistä kaikille rikoksiin hairahtuneille kaveruksille on se, että he ovat varmoja, että raha on ratkaisu kaikkiin heidän ongelmiinsa. Raha nähdään tienä surkeasta elämästä onneen, omiin unelmiin. Rikollisen bisneksen voi lopettaa heti, kun rahaa on tarpeeksi.
Onnistuuko kumpikaan, Tomppa tai Krisu, lopulta yrityksessään tulla rehelliseksi ja omillaan toimeentulevaksi kansalaiseksi? Ja löytävätkö he sen, mitä kumpikin alunperin lähtivät tavoittelemaan – onnen?

Elokuvan alkuperäinen idea pohjautuu Harri Nykäsen ja Tom Sjöbergin Rööperi – Rikoksen vuodet 1955-2005 -haastatteluromaaniin.

Ohjaaja: Aleksi Mäkelä
Tuotantovuosi: 2009
Genre: draama
Kieli:  suomi
Pääosissa: Samuli Edelmann, Peter Franzén, Pihla Viitala, Kari Hietalahti

Tuotantoyhtiö: Solar Films Inc Oy
Kesto:  131 min

Koulukino

 

 

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.