Russian Libertine – Venäjän vapain mies

Venäjä on murroksessa. Jussi-palkitun elokuvaohjaajan Ari Matikaisen kotimainen elokuva valottaa itänaapurin tämänhetkistä tilannetta laajemmin, kuin mitä vaalitalven aikana mediassa on nähty.

Venäläinen kirjailija ja toisinajattelija Viktor Jerofejev rakastaa kotimaataan ja haluaa siitä suvaitsevaisemman ja avoimemman. Hän on jo vuosikymmeniä kritisoinut kotimaansa valtaapitäviä ja ollut ongelmissa valtion kanssa neuvostoajoista lähtien. Viktoria on syytetty venäläisvihamielisyydestä oikeudessa ja hän on saanut tappouhkauksia. Silti hän ei suostu alistumaan pelolle. Hän haluaa työllään herättää venäläiset katsomaan ympärilleen kriittisesti ja toimimaan aktiivisesti oman tilanteensa parantamiseksi. Nyt se on vihdoinkin tapahtumassa.

Venäläiset saivat viime talvena tarpeekseen itsevaltiaan lailla toimivasta Putinista ja lähtivät kaduille vaatimaan muutosta. Toivo oikeudenmukaisemmasta ja avoimemmasta Venäjästä on herännyt, mutta matka on pitkä, ja historian taakka harvinaisen raskas. Ajatus uudesta Venäjästä on kuitenkin syntynyt, ja se jatkaa kasvamistaan tälläkin hetkellä.

Russian Libertine – Venäjän vapain mies tuo Viktorin avulla venäläisen yhteiskunnan ja mentaliteetin käynnissä olevan muutoksen kaikkien nähtäväksi ja ymmärrettäväksi. Viktorin värikäs tarina neuvostodiplomaatin etuoikeutetusta lapsesta kohti perheensä uhraavaa toisinajattelijaa vie meidät yllättävälle matkalle tämän päivän Venäjään.

Ohjaaja: Ari Matikainen
Tuotantovuosi: 2012
Genre: dokumentti
Kieli: suomi
Pääosissa: Viktor Jerofejev
Tuotantoyhtiö: Kinocompany Finland Oy
Kesto:  78 min

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.