Spandex Sapiens

Spandex Sapiens -dokumenttielokuvan päähenkilö on Kanadassa helluntailaisperheessä kasvanut ja arkkienkelin mukaan nimetty Michael Majalahti. Lapsena heiveröistä poikaa kiusattiin ja hän haki lohtua sarjakuvista sekä niiden elämää suuremmista supersankareista. Ja aivan erityisesti television showpainijoista. Nyt nelikymppisenä itsepäinen ja lihaksikas mies pukee omat spandex -trikoot päälleen showpainija Starbuckina.

Michael onkin nyt Suomen Fight Club Finland -painiorganisaation itseoikeutettu sankari, jonka pahin vastus showpainikehässä on hänen perinteisiä arvojaan uhkaava transgender-nousukas Jessica Love. Vauhdikas suomalainen Spandex Sapiens -elokuva seuraa läheltä näiden kahden showpainijan kohtaloita. Painikehän ulkopuolella keskitytään kivikauden parisuhdemalleihin jämähtäneen Michaelin värikkääseen rakkauselämään ja hänen haaveiluunsa paremmasta tulevaisuudesta.

”Tarinani ydin on, että sinun on seisottava järkähtämättä uskomasi asian puolella. Luovuttaa ei saa, vaikka maailma ja olosuhteet ympärillä vaatisivat jotain muuta”, tiivistää Majanlahti elokuvan keskeisen opetuksen.

Ohjaaja: Oskari Pastila
Tuotantovuosi: 2015
Genre: dokumentti
Kieli: suomi, englanti, japani
Pääosissa: Michael Majalahti, Jessica Love
Tuotantoyhtiö: Emerald Gate Industries Oy
Kesto: 87 min

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.