TUOTOKSEN ESITYSLUPIEN PIIRISSÄ OLEVAT ELOKUVAT (GENREN MUKAAN)

Päivitetty 11.5.2017

3 Simoa (2012)

Yksi ei halua olla Simo, toinen esittää Simoa, kolmas ei vielä tiedä olevansa Simo... 3SIMOA on kaupunkikomedia, jonka herkulliset väärinkäsitykset perustuvat massiivisiin valheisiin.

8 päivää ensi-iltaan (2008)

Maailman tunnetuimman rakkaustarinan, Romeon ja Julian ensi-iltaan on aikaa kahdeksan päivää. Juliaa esittävä Noora loukkaantuu, ja sijaiseksi pestataan näytelmän kuiskaaja Vilma, joka kantaa taakkanaan menneisyyden kokemusten kasvattamaa lavakauhua.

8-pallo (2013)

Pike (Jessica Grabowsky) on vankilasta vapautuva pienen tytön äiti. Takana on repaleinen menneisyys, edessä epävarmuus. Pike on päättänyt saada kiinni uudesta elämästä, enää ei ole varaa tehdä virheitä.

Aika hyvä ihmiseksi (1977)

Aapelin teksteihin perustuva elokuva vie katsojat suomalaisen 1920-luvun pikkukaupungin elämänmenon keskelle. Puutalokorttelin pihapiirin ihmiskirjoa seuraamalla elokuva rakentaa humoristisen ja lämminhenkisen kuvan eräästä aikakaudesta tavallisten ihmisten silmin nähtynä.

Aikuisten poika (2014)

Aikuisten poika on surullisesta lähtökohdastaan huolimatta elämänmyönteinen ja vauhdikas selviytymistarina ja näyttö siitä, kuinka elämä kantaa kaikkein pahimpienkin paikkojen yli.

Ainoat oikeat (2013)

Hanna on kolmekymppinen helsinkiläinen sinkkunainen, jonka elämä on ihan mallillaan. Eräänä yönä Hanna törmää Markukseen, joka vie häneltä jalat alta. Mutta ennen kuin Hanna ymmärtää löytäneensä vihdoin unelmiensa prinssin, mies katoaa jäljettömiin.

Ajomies (2013)

Matti Laineen esittämä ajomies elää tasaisen rauhallista elämää: hän työskentelee raviradalla, on naimisissa ja käy mökillä saunomassa. Kesän jälkeen on muutto edessä, joten miehen pitäisi koulia hehkeästä Marista (Elina Ylisuvanto) uusi lähtöauton kuski.

Akvaariorakkaus (1992)

Elokuva perustuu Anna-Leena Härkösen romaaniin, joka kertoo kahden nuoren rakkaussuhteesta. Saara on nuori elämännälkäinen nainen, joka hakee rakkautta ja etsii omaa persoonaa. Toimittaja Joni on aurinkoinen nuori mies, joka on avoin ja valmis tasavertaiseen suhteeseen.

Alaska Highway (2013)

Roadmovie jossain muualla olemisen unelmasta. Vailla vakituista osoitetta elävän Hesen vaikeudet kulminoituvat Suomen talveen. Lumi, pakkanen ja irtonainen elämäntapa eivät sovi yhteen. Hese on määrittänyt optimaaliseksi asuinpaikaksi ihmiselle Vancouver Islandin Kanadan länsirannikolla.

Anita (1994)

Anita on jännityselokuva kauniista naisesta, joka iskee miehiä, huijaa heidän rahansa ja tekee luottokorttipetoksia. Anita on tarina rahan ja rakkauden raadollisuudesta, onnesta ja hulluudesta.

Armi elää! (2015)

Jörn Donnerin ohjaama fiktiivinen elokuva Armi elää! on tarina yhdestä Suomen kaikkien aikojen tunnetuimmasta yritysjohtajasta. Se kertoo naisesta, joka loi Marimekon sekä sen puhdaslinjaisen tyylin, jota on opittu pitämään modernin suomalaisen muotoilun synonyymina. Niin johtajana kuin yksityishenkilönäkin Armi Ratia oli rohkea ja rajaton, kohtuuton ja kaikkensa antava.

Badding (2000)

Sadunomainen näkemys Suomi-rockin ujosta sankarista, Rauli "Badding" Somerjoesta, on kuvaus herkän maalaispojan pyörityksestä keskellä rankkaa kiertue-elämää. Ohjaajan omien sanojen mukaan elokuva “ei ole totta eikä valhetta“, vaan erilaisille tulkinnoille tilaa jättävä fantasia.

Betoniyö (2013)

Betoniyö on elokuva sirpaleisesta mielestä. Se kertoo siitä, kuinka haavasta tulee arpi, kuinka arvesta kasvaa pelko ja kuinka pelko lopulta muuttuu väkivallaksi.

Big Game (2015)

13-vuotias Oskari joutuu miehuuskokeeseen. Hänen kotikylässään on satoja vuosia vanha perinne, joka määrittää miehen aseman yhteisössä: kylän pojat lähetetään yksin metsään, mukanaan vain jousipyssy. Kokelaalla on yksi vuorokausi aikaa metsästää erämaasta saalis ja toimittaa se kylän miesten eteen. Oskarin mahdollisuuksia pidetään kyläläisten keskuudessa varsin heikkoina.

Blackout (2008)

Blackout on jännitystarina miehestä, joka kärsii totaalisesta muistinmenetyksestä. Petteri Summasen esittämä mies herää pitkästä koomasta ja saa kuulla, että hänen päässään on selittämätön, naulapyssyllä ammuttu naula.

Bodom (2016)

Vuoden 1960 traagisesta murhatapauksesta ammentavassa elokuvassa neljä nuorta lähtee Bodomjärvelle ratkaisemaan lopullisesti jo puolen vuosisadan ajan koko Suomea ravistelleet murhayön tapahtumat.

Brasileirinho (2005)

Elokuva kertoo paitsi musiikin kehityksestä ja sen eri vivahteista myös ihmisistä – niin nuorista kuin vanhemmista – joille choro on intohimo ja keskeinen osa jokapäiväistä elämää.

Broidit (2003)

Broidit on koskettava tarina kahdesta veljeksestä, joilla on 15 vuoden ikäero ja täysin erilaiset elämäntilanteet.

Caasha (2005)

25-vuotiaan Karrin elämä tuntuu jämähtäneen paikoilleen. Hän työskentelee vartijana Itäkeskuksessa, pyörii isosiskonsa nurkissa ja tekee epämääräisiä suunnitelmia opiskelujen jatkamisesta. Siskonpoikaansa tarhasta hakiessaan hän törmää Caashaan, samanikäiseen somalityttöön.

Calamari Union (1985)

Calamari Union on kaikkien aikojen kulttiklassikko, joka kertoo noin viidentoista Frankin ja yhden Pekan matkasta Kallion varjoisilta kujilta kohti Eiran raikkaita tuulia, joista he ovat kuulleet isovanhempiensa kertovan.

Colorado Avenue (2007)

Colorado Avenue seuraa Hanna Östmanin ja hänen poikansa Oton elämänkulkua. Pikkutyttönä Hanna joutuu äitinsä kanssa jättämään kotinsa Rödskäretillä, kun hänen isänsä hukkuu merellä. Hannasta tulee Smedsin talon pikkupiika. Kymmenen vuoden kuluttua Hanna palaa kahden lapsensa kanssa kotikyläänsä Siklaxiin, Pohjanmaalle

Cyclomania (2001)

Helsinkiin sijoittuvan tarina kertoo nuorista polkupyöräläheteistä, joille pyöräily on lähes koko elämä. Eetu ja K ovat parhaat ystävykset, työkaverit ja kilpakumppanit. Kesälle on asetettu kovat tavoitteet ja poikien halu menestyä on kova.

Daddy Loves You (2015)

Daddy Loves You on dokumenttielokuva maailman huipulle tähtäävästä ammattinyrkkeilijästä ja ihmisestä kamppailemassa oman elämänsä varjoja vastaan.

Duudsonit elokuva (2006)

Elokuva seuraa vuoden ajan neljän suomalaisen äijän matkaa hulluuden ytimeen. Talot palavat, autot lentävät ja ambulanssit kiitävät, kun Duudsonit rikkovat kaikkia nitä sääntöjä, mitä sivistynyt yhteiskunta on luonut.

Eedenistä pohjoiseen (2014)

Eedenistä pohjoiseen on dokumentaarinen rakkauselokuva suomalaisista pariskunnista, jotka hoitavat yhdessä puutarhojaan. Komediallisesti viritetyssä elokuvassa kurkistetaan pensasaitojen sisäpuolella pariskuntien kertomuksiin pitkien parisuhteiden ristiriidoista ja iloista.

Ei kiitos (2014)

Anna-Leena Härkösen menestysromaaniin perustuva elokuva Ei kiitos iskee huumorilla ja siekailematta uuvahtaneen avioliiton kipupisteisiin.

Eila (2003)

Eila on 39-vuotias siivooja Helsingistä, Itä-Pasilan betoniviidakosta. Hän ryhtyy äidiksi vankilasta vapautuvalle, isänsä kasvattamalle pojalleen, Mikalle. Eila ottaa pojan luokseen asumaan keikkamuusikko-avomies Timon vastustuksesta huolimatta.

Eila, Rampe ja Likka (2014)

Eila, Rampe ja Likka on komedia suomalaisista, joka perustuu Sinikka Nopolan menestyskirjoihin ja -hahmoihin. Eila ja Rampe synnyttävät mielikuvan pariskunnasta, jossa nainen määrää ja päsmäröi ja mies alistuu – mutta vain näennäisesti. Komiikka syntyy pariskunnan tasavertaisesta sanailusta ja valtataistelusta.

Ella ja kaverit (2012)

Minä olen Ella ja olen toisella luokalla. Meillä on mukava luokka ja mukava opettaja. Paitsi että viime aikoina opettajaa ei ole näkynyt, koska meidän vanha koulumme lopetettiin ja meidät siirrettiin uuteen kouluuun.

Ella ja kaverit 2 – Paterock (2013)

"Minä olen Ella. Olen toisella luokalla. Meillä mukava luokka ja mukava opettaja. Tai oli ennen kuin opettaja keksi, että meidän on osattava kertotaulu. Pate ei nimittäin osannut sitä. Pate on minun hyvä ystäväni samoin kuin ovat Tuukka, Tiina, Hanna, Samppa ja Pukarikin. Me päätimme tietysti auttaa Patea, sillä sitä vartenhan ystävät ovat olemassa."

Elokuu (2011)

Kesä alkaa, Aku saa ylioppilaslakin päähänsä, mutta edessä odottaakin tyhjyys, kesästä on tulossa tylsin ikinä. Kaikki muuttuu juhannuksena kun Aku tapaa kauniin Julin .

Elämältä kaiken sain (2015)

Urho viettää vanhuudenpäiviään vanhassa, ränsistyneessä kotitalossaan – melko boheemilla tyylillä. Urhon rauha rikkoutuu, kun hänen tyttärensä Tiina ilmestyy syntymäpäivävierailulle yhdessä poikaystävänsä Tomin ja tämän goottihenkisen teinityttären Emilian kanssa.

Eläville ja kuolleille (2005)

Todellisiin tapahtumiin perustuvassa elokuvassa perheen viisivuotias poika on kuollut onnettomuudessa. Eläville ja kuolleille kertoo surusta, syyllisyydentunteesta ja perheenjäsenten erilaisista tavoista kohdata menetys.

Erottamattomat (2008)

Taru elää ratsutilalla harmonista elämää miehensä Harrin ja tytärpuolensa Ninnin kanssa. Kaikki muuttuu, kun Ninni loukkaantuu hevosonnettomuudessa. Kymmenen vuotta sitten Ruotsiin lähtenyt Ninnin biologinen äiti Eve kutsutaan paikalle Tarun pyynnöstä.

Espoon viimeinen neitsyt (2003)

16-vuotiaalla Minnalla on ongelma; kiltin tytön elämä on alkanut tympiä. Kaikki kaverit elävät Minnan mielestä vauhdikasta ja mielenkiintoista elämää, johon kuuluvat niin seurustelut kuin sekoilutkin.

Freetime Machos (2010)

Komedia maailman pohjoisimmasta ja kolmanneksi huonoimmasta rugby-joukkueesta. Mika Ronkaisen palkittu dokumenttielokuva miesten välisestä ystävyydestä.

Ganes (2007)

Remu kasvaa vaatimattomissa oloissa. Teinipoikana hän on jättänyt koulunsa kesken ja on ammatiltaan rikollinen. Suvun kohtalo on toteutumassa, odotettavissa on se tavallinen tarina: vankila, alkoholismi ja väkivaltainen kuolema.

Haarautuvan rakkauden talo (2009)

Juhanin ja Tuulan avioliitto natisee liitoksissaan. He päättävät erota, mutta sopivat asuvansa saman katon alla sulassa sovussa niin kauan, kunnes talo saadaan myytyä. Sivistynyt avioero siis.

Haaveiden kehä (2002)

Haaveiden kehä on pieni, korttelin kokoinen yhteisökuvaus nyrkkeilymaailman liepeiltä. Se on tarina siitä, kuinka sattuma ja oikku rakentavat usein ihmisten kohtaloita enemmän kuin heidän tahtonsa ja järkensä.

Havukka-ahon ajattelija (2009)

Havukka-ahon ajattelija perustuu Veikko Huovisen samannimiseen klassikkoromaaniin. Uusi elokuvaversio kuvattiin Kari Väänäsen ohjauksessa Kainuun luonnonkauniissa maisemissa.

Hella W (2011)

Käsikirjoittaja Outi Nyytäjän ja ohjaaja Juha Wuolijoen yhteinen tutkimusmatka Hella Wuolijoen menneisyyteen tekee kuuluisan näytelmäkirjailijan, poliitikon ja liikenaisen tarinan tutuksi kaikille.

Hengittämättä ja nauramatta (2002)

Elokuva on ironinen ja koskettava kaupunkilaistarina ihmisistä, jotka ovat vieraantuneet luonnosta – erityisesti ihmisluonnosta – ja joille mikään elämässä ei ole tarpeeksi monimutkaista.

Henkesi edestä (2015)

Kiia (Laura Birn) ja Lauri (Eero Aho) kiitävät yössä kohti sairaalaa. Kiia pitelee tuskissaan toisella kädellä rattia ja toisella vatsaansa - synnytys on alkanut etuajassa. Yllättäen auto törmää johonkin.

Highway Society (1999)

Autoromuttamoa pyörittävä Jack Bogart joutuu kavereidensa ylipuhumana hämärähommiin ja tien päälle. Kesken keikan hän kohtaa nuoren ja kauniin, mutta onnettoman Elisabethin, jota äiti yrittää pakottaa naimisiin aatelisherran kanssa.

Honey Baby (2005)

Tomin ja Natashan tiet kohtaavat Kaliningradissa, sieltä käynnistyy yhteinen matka Riikaan, Pietariin ja lopulta Murmanskiin. Lyhyeksi hetkeksi pakomatka muuttuu kuherruskuukaudeksi, kun kauan tukahdutetut tunteet heräävät taas.

Hulluna Saraan (2011)

Ville tapaa ihanan amerikkalaisen tanssinopettajan, Saran, joka hurmaa hänet ensi silmäyksellä. Tilanne mutkistuu, kun pihaan karauttaa Mustangillaan Villen isä, hiipunut rocktähti Taisto.

Huutajat (2003)

Huutajat on elokuva tinkimättömyydestä ja lujasta uskosta omaan taiteeseen. Sirviön luomisprosessi johtaa usein konflikteihin kuoron ja ulkomaailman välillä – joskus myös kuoron sisällä.

Hylätyt talot, autiot pihat (2000)

Suomen historian kenties rankimmat vaiheet, jatkosodan lopulle sijoittuva Kannaksen suurhyökkäys ja sen aiheuttama karjalaisten evakuointi, ovat taustana Laila Hietamiehen samannimiseen kirjaan (vuodelta 1982) perustuvassa elokuvassa.

Hymyilevä mies (2016)

Cannesin elokuvafestivaaleilla palkittu Hymyilevä mies on tositapahtumien innoittama elokuva Olli Mäestä (Jarkko Lahti), jolla on edessään elämänsä tilaisuus.

Hymypoika (2003)

Helsinki, kevät 2003. Tiivis kulosaarelainen tyttöjen ja poikien kaveriporukka on juuri kirjoittanut ylioppilaaksi, ja elämässä tuntuu kaikkien aikojen imu.

Hyvä poika (2011)

Näyttelijätär Leila Manner pakenee pieleen mennyttä ensi-iltaa suvun kesähuvilalle kahden poikansa kanssa. Rauhallinen yhteiselo keskeytyy pian Leilan kutsuessa joukon ystäviään viikonlopun viettoon.

Hyvästi Afrikka (2015)

Suomalaista Riittaa ja ugandalaista Catherinea yhdistävät työ, yhteinen koti ja huumorintaju. Riitta on tehnyt kehitysyhteistyötä Ugandassa jo yli 25 vuotta ja pian on aika jäädä eläkkeelle ja palata Suomeen. Sitä ennen Catherine ja Riitta kutsuvat uskonnolliset johtajat kurssille, jossa he haastavat papit ja imaamit suorasukaiseen ja tabuja rikkovaan keskusteluun naisten oikeudesta omaan ruumiiseen, seksuaalisuuteen ja elämään.

Häjyt (1998)

Häjyt on vahva kuvaus kolmesta nuoresta miehestä, joista kaksi Antti ja Jussi on istunut linnassa pankkiryöstöstä viisi vuotta.

Härmä (2012)

1800-luvun Etelä-Pohjanmaalla kaksi veljestä taistelevat talosta ja naisesta. Toinen veljeksistä on kunnollinen ja toinen on häjyjen johtaja.

Ilman tytärtäni (2002)

Lastani ette saa -kirja ja elokuva teki amerikkalaisesta kotirouvasta – Betty Mahmoodysta – 80 luvun loppupuolella maailmankuuluisan. Hän kertoi seuranneensa miestään, iranilaissyntyistä lääkäri Dr. Bozorg Mahmoodya Iraniin kahden viikon lomaa varten. Mies ei kuitenkaan halunnut matkustaa takaisin USA:han, eikä sallinut vaimonsakaan palata kotiin.

Imaginaerum (2012)

Nightwishin Imaginaerum on musiikkifantasia, joka henkii David Lynchin, Neil Gaimanin ja Cirque du Soleilin maailmoja. Elokuva on innovatiivinen yhdistelmä tarinaa ja musiikkia.

Iron Sky (2012)

Toinen Maailmansota ei päättynyt natsien täysmittaiseen tappioon - pieni valiojoukko onnistui pakenemaan Kuuhun huippusalaisen antigravitaatioteknologian avulla.

Isältä pojalle (2004)

Elokuva käsittelee subjektiivisten muistojen ja todellisuuden välistä ristiriitaa sekä kasvatusmetodien periytymistä. Keskeisiä kysymyksiä ovat vallankäyttö sekä arvojen ja tapojen siirtäminen sukupolvelta toiselle.

Isänmaallinen mies (2013)

Eletään 1980-lukua. Toivo jää työttömäksi latojan töistä. Pirkko-vaimo kannustaa miestään tekemään jotain hyödyllistä, joten Toivo menee luovuttamaan verta.

Joensuun Elli (2004)

Elokuva on nostalgiselle 70-luvulle sijoittuva rempseä puskakomedia, missä kuvataan tapahtumia Juukalaisella leirintäalueella ja sen lähiympäristössä kolmena juhannusta edeltävänä päivänä.

Joki (2001)

Jarmo Lampelan palkittu elokuva kertoo pikkukaupungin ihmisistä valintatilanteissa, joiden jälkeen kenenkään elämä ei jatku enää samanlaisena.

Jos rakastat (2010)

Jos rakastat on nykypäivään sijoittuva musiikkielokuva, joka kertoo ministerin tyttären ja maahanmuuttajien pojan rosoisen rakkaustarinan.

Joulutarina (2007)

Joulutarina on kertomus pyyteettömästä antamisen ilosta ja elämänmittaisesta ystävyydestä. Joulutarina kertoo koskettavan tarinan siitä, miten Joulupukista tuli Joulupukki.

Jumalan morsian (2003)

Sokea nenetsityttö Ilne pyytää vanhaa naista kertomaan hänelle tarinansa. Yksinäinen vanhus on nimeltään Sjarda, oikeammin Numd Sjarda, Jumalan morsian.

Jättiläinen (2015)

Nuori ja kunnianhimoinen virkamies Jussi (Joonas Saartamo) saa käsiteltäväkseen valtavan nikkelikaivoksen ympäristöluvan Kainuussa. Karismaattisen ja voimakastahtoisen Pekka Perän (Jani Volanen) johtama Talvivaara käyttää täysin uutta menetelmää mineraalien keräämiseen.

Kahdet kasvot (1987)

Kahdet kasvot on elokuva ihmisten muuttumattomuudesta vuosituhansien saatossa ja kostosta sekä siitä, mihin tämä kaikki vääjäämättömästi johtaa. Väkivalta synnyttää väkivaltaa ja kierre jatkuu.

Kahlekuningas (2002)

Kahlekuningas on koskettava elokuva ystävyydestä, itsensä löytämisestä ja mielikuvituksen valtavasta voimasta, joka saattaa joskus saada yliotteen elämästä.

Kaksi tarinaa rakkaudesta (2012)

Kaksi tarinaa rakkaudesta kertoo rakastumisen ja “sen oikean” löytämiseen liittyvästä jatkuvasta jännitteestä ihastumisen ja epävarmuuden välillä. Kuinka erottaa tosirakkaus romanttisesta unelmasta, jonka kohde on saavuttamaton.

Kaksipäisen kotkan varjossa (2005)

Tarina sijoittuu 1900-luvun alkuun, jolloin Suomi oli Venäjän alaisuuteen kuuluva suuriruhtinaskunta. Keisari kiristi otettaan Suomesta alkaen ankaralla kädellä venäläistää sen hallintoa ja kansaa.

Kalervo Palsa ja kuriton käsi (2013)

Huugo Kalervo ”Kalle” Palsa eli Porno-Kalle eli markiisi de Palsa on yksi kuvataidehistoriamme ristiriitaisimmista hahmoista. Myyttisiin mittoihin nousseen lappilaistaiteilijan legendaan tarttui yksi omaperäisimmistä elokuvantekijöistämme, Pekka Lehto.

Kanelia kainaloon, Tatu ja Patu! (2016)

Supersuositut lastenkirjahahmot Tatu ja Patu nähdään ensimmäistä kertaa valkokankailla. Elokuvassa Kanelia kainaloon, Tatu ja Patu! veljekset matkustavat junalla Outolasta jouluiseen Helsinkiin tapaamaan 9-vuotiasta ystäväänsä Veeraa.

Karmapa – Jumaluuden kaksi tietä (1998)

Elokuva kahdesta Karmapasta - kahdesta palvotusta pojasta, elävistä Buddhista. Elokuva kertoo suuresta uskonnollisesta ja poliittisesta mullistuksesta, minkä heidän olemassaolonsa on synnyttänyt ja mikä sai Kiinan muuttamaan Tiibetin politiikkaansa.

Kauas pilvet karkaavat (1996)

Kaurismäen Suomi-trilogian ensimmäinen, Matti Pellonpään muistolle omistettu osa Kauas pilvet karkaavat, kertoo hovimestari Ilonasta (Kati Outinen) ja hänen raitiovaununkuljettajana työskentelevästä miehestään Laurista (Kari Väänänen).

Keisarin salaisuus (2006)

Keisarin salaisuus on ensimmäinen pitkä kotimainen tietokoneanimaatioelokuva. Se on koko perheen vallattoman hauska animaatioseikkailu, josta löytyy nopeaälyistä naljailuhuumoria myös aikuisille.

Kenen joukoissa seisot (2006)

1970 luvulla sadat lauluryhmät lähtivät laulujen avulla muuttamaan maailmaa ja tekemään vallankumousta. Parhaat taistelulauluista elävät yhä ja kertovat musiikin tasolla historiasta ja aatteista. Nuoret laulajat ovat nyt keski-ikäisiä ja katselevat nuoruutensa laululiikettä hyvin erilaisilta näköalapaikoilta yhteiskunnassa.

Kerron sinulle kaiken (2013)

Maaritin (Leea Klemola) elämässä on menossa suuri murroskausi, sillä hän on vähän aikaa sitten tehnyt sukupuolileikkauksen ja korjannut sukupuolensa naiseksi. Maaritin on kuitenkin käytävä läpi menneisyytensä karikot päästäkseen elämässä eteenpäin.

Kielletty hedelmä (2009)

Kielletty hedelmä on tarina rajojen rikkomisesta ja vapauden etsimisestä. Elokuva kertoo kahdesta nuoresta tytöstä, jotka aikuisuuden kynnyksellä kokevat elämänsä seikkailun.

Kivenpyörittäjän kylä (1995)

Kivenpyörittäjän kylä perustuu Heikki Turusen samannimiseen kirjaan ja kertoo rakennemuutoksen jalkoihin jääneen Jerusalemin kylän viimeisistä hetkistä, joihin tuntuu tiivistyvän koko ihmiselon ihanuus ja kurjuus.

Knucklebonehead (2013)

40-vuotias Oskari haaveilee rokkarin elämästä. Kahdenkymmenen vuoden ajan tulisieluinen mies on yrittänyt rakentaa uraa musiikin ympärille, mutta päätynyt päivätöihin opettajaksi. Bänditoimintaa on leimannut Oskarin suunnaton tuhoamisvimma hajottaa esineitä ja paikkoja kesken keikan.

Kohta 18 (2012)

Kohta 18 on otteita viiden nuoren miehen elämästä hetkellä, jolloin 18 on ihan kohta totta. Pian kaikki on sallittua.

Kohtaamisia (2009)

Elokuva kertoo odottamattomista ja joskus koomisistakin kohtaamisista. Kuinka helppoa - tai vaikeaa - toisen ihmisen kohtaaminen on?

Kolme viisasta miestä (2008)

Kolme nuoruudenystävää, Matti, poliisi, Erkki, valokuvaaja ja Rauno, näyttelijä, tapaavat sattumalta jouluaattona Helsingissä. Tapahtumat saavat yllätävän käänteen, kun salaperäinen nainen ilmestyy baariin.

Korso (2014)

Korsolainen Markus (Mikko Neuvonen) haaveilee katukoristähteydestä New Yorkissa, vaikka todellisuudessa päivät kuluvat kavereiden kanssa pelaillen ja lähiössä lorvien.

Koti-ikävä (2005)

17-vuotias Sami passitetaan vastentahtoisesti psykiatriseen sairaalaan. Sami ei suostu puhumaan eikä näyttämään tunteitaan.

Kotia päin (1989)

Kotia päin on aika vahva kuvaus menneisyyden pakenemisesta ja sen pakollisesta kohtaamisesta. Elokuva alkaa Oulussa, kun Ilkka Koivulan näyttelemä Mika istuu vankilassa todistamassa äitinsä häitä.

Kotirauha (2011)

Kotirauha on yhden miehen syöksykierre, trillerimäinen draamaelokuva, joka porautuu ajankohtaisiin ja yhteiskunnallisiin syvyyksiin kasvaviin ihmiskohtaloihin: mikä on rakkauden ja menestyksen mitta?

Kovasikajuttu (2012)

Kovasikajuttu on elokuva punk-idean syvimmästä olemuksesta. Se on tarina vammaisten kapinasta valtavirtaa vastaan. Tällä kertaa on lupa tuijottaa, ihmetellä ja ihastua, sekä kokea kuinka Suomen kovin punk-bändi valloittaa maailman.

Kukkia ja sidontaa (2004)

Makkaratehdas on kylän sydän ja rakkauden temppeli. Kylä on idyllisen kaunis: Sydänkesä taipuu syksyn alla ja ilmassa on hysteerisen näännyttäviä ihmiskohtaloita. Naiset saavat kukkapaketteja, miehet teroittavat puukkojaan shemeikkaa varten.

Kulman pojat (2012)

Kulman pojat on hersyvä ja räävitön kotimainen komedia kaveriporukasta, jota yhdistää ystävyys, hurtti huumori, yhteinen vihollinen ja palava rakkaus jalkapalloon.

Kummeli – Alivuokralainen (2008)

Alivuokralainen on Kummeleiden näkemys kiristyksestä, munuaissiirrosta kotioloissa, emansipaatiosta sekä järjettömästä sekoilusta käyttäen elokuvakeinona perinteistä farssia.

Kummisetäni thaimorsian (2012)

Willellä on ongelma. Hänen kummisetänsä, savolainen lihakauppias Seppo rakastaa thaimaalaista Piniä. Miten länsimaisen miehen ja thaimaalaisen naisen välillä voisi olla todellista rakkautta?

Kuningas Hidas (2000)

Musta komedia miehestä, joka luuli kadottaneensa tunteensa. Kuningas Hidas kertoo Helsingin laidalla elävästä perheestä ja ystävistä, jotka tunnustelevat sydämiensä muotoa, koostumusta ja väriskaalaa.

Kuningas Litmanen (2012)

Kuningas Litmanen on dokumenttielokuva Suomen menestyneimmästä, pitkän jalkapallouran Suomessa ja Euroopassa tehneestä jalkapalloilijasta: Jari Litmasesta.

Kuningasjätkä (1998)

Markku Pölösen elokuva edustaa paluuta nostalgiseen suomalaiseen menneisyyteen; aikaan jota ei enää ole. Teoksen tukkilaisromantiikka alleviivaa perusarvojen ja rehellisyyden tärkeyttä sekä hurttia maalaisuutta.

Kuuban valloittajat (2005)

Elokuva kertoo vanhoista amerikanraudoista, mutta keskellä on ihminen. Maximiliano kamppailee silmäsairautensa kanssa. Hänen kasvonsa symboloivat Kuuban ongelmaa: kaksipuolista järjestelmää, joka pitää kansalaisiaan tiukassa otteessa ja taistelee samalla urhoollisesti amerikkalaisten luomaa maailmanvaltaa vastaan.

Kuulustelu (2009)

Helsinki, syyskuu vuonna 1942. Nuori nainen on saanut kutsun saapua poliisin kuultavaksi. Hän pelkää joutuvansa ansaan. Hän on täydellistä suomenkieltä puhuva Neuvosto-desantti, joka on varomattomuuttaan jättänyt vakoiluradionsa pesulaan säilytettäväksi.

Kyytiä Moosekselle (2001)

Nuoret ovat laatineet käsikirjoitukset elokuvaan Kyytiä Moosekselle. Ohjaaja Kaija Juurikkalan kanssa he improvisoivat Raamatun vanhoista käskyistä kymmenen eri tarinaa, joista kuvausryhmä teki heidän kanssaan elokuvan.

Käpy selän alla (1966)

Neljän kaupunkilaisnuoren telttaretkestä kertova Käpy selän alla nosti pintaan 1960-luvun puolivälin opiskelijanuorison asenteet ja tuntemukset ja muotoili ne tavalla josta nuoriso saattoi tunnistaa itsensä.

Käsky (2008)

Vastikään Saksasta koulutuksesta Suomeen palannut nuori jääkäri Aaro Harjula todistaa julmia tapahtumia. Idealistina hän uskoo voivansa omalla toiminnallaan edistää laillisuutta ja oikeuden toteutumista.

Kätilö (2015)

Vikasilmäksi haukuttu kätilö Helena rakastuu saksalais-suomalaiseen SS-upseeriin Johannes Angelhurstiin, jolle nainen on Villisilmä, kaikista muista naisista poikkeava luonnonvoima. Sodan keskellä hullu ja järjenvastainen rakkaus saa Helenan tekemään uhkarohkeitakin tekoja, jolloin Helenan moraalia ja omaatuntoa koetellaan.

LA Without a Map (1998)

LA Without a Map kertoo nuoresta, englantilaisesta hautausurakoitsijasta Richardista, joka hautajaisissa kotikaupungissaan Bradfordissa tapaa Barbaran, kauniin näyttelijättären LA:sta.

Laila (1989)

Laila Kinnunen oli 1960-luvun suosituimpia kotimaisia iskelmälaulajia, jonka ura alkoi hänen ollessaan vasta 16-vuotias 1950-luvun lopulla. Laila kykeni vaivattomasti muuntautumaan musiikillisten tarpeiden mukaan ja toi Ruotsista muuttaessaan mannermaisia vivahteita iskelmien tulkintaan.

Laitakaupungin valot (2006)

”Laitakaupungin valot” päättää elokuvien ”Kauas pilvet karkaavat” ja ”Mies vailla menneisyyttä” aloittaman trilogian. Siinä missä ensimmäinen kertoi työttömyydestä ja toinen asunnottomuudesta ”Laitakaupungin valojen” teemana on yksinäisyys.

Lapsia ja aikuisia (2012)

Kolmekymppiset Venla ja Antero ovat olleet yhdessä jo 15 vuotta, ja kaikki näyttää olevan mallillaan. Paitsi että Venla haluaa jälkikasvua ja Antero ei mistään hinnasta.

Legenda (2008)

Arto Halosen lyhytelokuva Kuuban vallankumoussankarista, Jorge Jorgesta. Hänen värikäs ja tarunhohtoinen elämäntarinansa kuvastaa koko Kuuban fiktion ja faktan värittämää sympaattista legendaa.

Leijat Helsingin yllä (2001)

Elokuva kertoo helsinkiläisen, suomenruotsalaisen porvarisperheen tarina 60-luvulta 80-luvulle. Tyhjästä omaisuuden luonut isä, Henrik Bexar asettaa pojilleen vaatimuksia suvun firman suhteen.

Leijonasydän (2013)

Dome Karukosken elokuva Leijonasydän on koskettava ja särmikäs kertomus pikkukaupunkilaisesta uusnatsista, Teposta, joka rakastuu kiihkeästi temperamenttiseen Sariin.

Levottomat (2000)

Levottomat on tarina ystävyydestä, rakkaudesta, pettämisestä ja kasvamisesta. Ari, 27, työskentelee Turun pelastuslaitoksella ambulanssilääkärinä ja harrastaa työvuorojen ulkopuolella yhden illan juttuja.

Levottomat 3 (2003)

Levottomat 3 kertoo kolmekymppisestä Jonnasta, jolla on päällisin puolin kaikki kunnossa: hän on mainostoimiston tähti, hänellä on edustava mies Niklas ja kaksi lasta. Jonna elää kuitenkin kaksoiselämää.

Lieksa! (2007)

Elokuva seuraa Koppeloiden suvun muuttomatkaa unelmiensa Lieksaan. Sukutarinan mukaan Koppeloiden esiäiti oli Venäjän viimeisen tsaarin rakastajatar.

Lomalla (2000)

Aleksi Mäkelän jännittävä ja romanttinen ihmissuhdekomedia lomailevasta perheestä, jonka isä vietellään rikoksen polulle. Lomalla on kertomus rikoksesta, petoksesta, rakkaudesta ja aurinkolomasta.

Lomasankarit (2014)

Sen piti olla ihan tavallinen lomamatka aurinkoisella Kosilla, mutta Tonin onkin pelastettava kaunis paikallinen tyttö Adriana kidnappaajien kynsistä. Kun käy ilmi, ettei keneenkään muuhun voi luottaa, joutuu Toni vastentahtoisesti tukeutumaan velipuoliensa apuun.

Lunastus (1997)

Elokuva kertoo syrjäseudun kappalaisesta ja opettajasta, Patrik Sillmanista, joka Suomen sisällissodan raivotessa kamppailee Jumalansa kanssa ja tilittää tuntemuksiaan päiväkirjalle.

Luokkakokous (2015)

Luokkakokous on tarina kolmesta miehestä, jotka matkustavat takaisin kotikaupunkiinsa osallistuakseen lukionsa luokkajuhlaan. Matkalle lähdetään rohkein mielin hengähtämään, kauas omista ongelmista, perheestä ja parisuhteista. Lapsuudenkavereiden tavoitteena on viikonlopun mittainen vapaus ja hurvittelu. Mutta. Kaikki se, mikä oli ennen helppoa, onkin nyt keski-iän kynnyksellä aivan jotain muuta.

Luokkakokous 2 – Polttarit (2016)

Pääseekö Antti treffeille? Pystyykö Niklas pelastamaan avioliittonsa Jaanan kanssa? Entä pääsevätkö Tuomas ja Leila naimisiin? On aika lähteä reissuun, eikä kommelluksilta vältytä tälläkään kertaa.

Lupaus (2005)

Lupaus on elokuva kolmesta nuoresta naisesta, joiden elämään tunkeutuu sota. Mutta miten uskoa tulevaisuuteen, kun kaikki ympärillä järkkyy?

Maa (2001)

Suomi liittyi Euroopan Unioniin 1995. Dokumenttielokuva Maa seuraa suomalaisen maatalouden muutosprosessia, maaseudun ja maanviljelijöiden elämäntavan murrosta kolmella paikkakunnalla vuosina 1996 – 2000.

Maa on syntinen laulu (1973)

Timo K. Mukan kohuromaaniin pohjautuva elokuva on yhtä aikaa sekä naturalistinen että lyyrinen kuvaus lappilaisesta elämänmenosta mutta myös yleisemmin inhimillisyydestä ja sen puuttumisesta.

Maata meren alla (2009)

Elokuva kertoo ompelijaksi kouluttautuneesta Idasta joka asuu yhä adoptioäitinsä Katin kanssa. Ida hakee töitä kehnolla menestyksellä, mutta aikaansaavan aktivistiäitinsä apua suorapuheinen tytär vähiten kaipaa.

Magneettimies (2009)

Magneettimies-elokuva kertoo ihmisistä, joiden elämään Pekka Streng on vaikuttanut. Myös elokuvantekijä Arto Halonen on yksi Strengin musiikista vaikuttunut ja siten tarina on myös hänelle henkilökohtainen. Elokuvassa seurataan myös Pekka Strengin tammikuussa 2009 postuumisti julkaistun albumin Unen maa levyttämisprosessia. Prosessi huipentuu Helsingin Tavastia-klubille, jossa Strengin aiemmin julkaisematonta musiikkia esittävät suomalaisen musiikin kärkinimet.

Mama Africa (2011)

Mama Africa on Mika Kaurismäen dokumenttielokuva poikkeuksellisen lahjakkaasta ja karismaattisesta eteläafrikkalaisesta muusikosta Miriam Makebasta (1932-2008). Ikonin aseman eläessään saavuttanut laulaja ja ihmisoikeustaistelija kiersi maailmaa vastustaen rasismia ja köyhyyttä ja puolustaen tasa-arvoa sekä rauhaa.

Matka Edeniin (2011)

Matka Edeniin on elokuva kahdesta eri kulttuurista tulevasta taiteilijamiehestä talvisella matkallaan La Riojan kuuluisalla viinialueella Pohjois-Espnajassa.

Matti (2005)

Matti on todellisiin tapahtumiin perustuva draamaelokuva miehestä, joka rakastaa mäkihyppyä niin paljon, että hänestä tulee lajissaan maailman paras. Tehtävänsä hallitseminen kisamäessä ei kuitenkaan auta tekemään telemarkeja arkielämässä.

Me Rosvolat (2015)

Me Rosvolat on vauhdikas seikkailuelokuva 10-vuotiaasta Viljasta, joka tulee erehdyksessä maantierosvojen kidnappaamaksi. Rosvoautossa asuva lainsuojaton perhe elättää itsensä pihistämällä mökkiläisten autoista tarpeisiinsa karkkia, eväitä ja lehtiä. Rahasta he eivät ymmärrä mitään.

Melancholian kolme huonetta (2004)

Maailmanlaajuisesti kiitetty ja palkittu dokumentti kertoo lapsista, jotka ovat jääneet Venäjän ja Tshetshenian välisen sodan painajaismaiseen maailmaan. Ensimmäinen huone on Kronstadtin sotilasakatemia joka kouluttaa vanhanaikaisin menetelmin heitteille jätetyistä 9-15 vuotiaista pojista sotilaita.

Menolippu Mombasaan (2002)

Mitä tekisit, jos tietäisit, ettet ehkä tule näkemään seuraavaa syntymäpäivääsi? Tätä joutuu pohtimaan 17-vuotias Pete, joka saa tietää sairastavansa syöpää juuri, kun elämä olisi avaamassa hänelle erilaisia mahdollisuuksia.

Metsän tarina (2012)

Koko perheen elokuva ainutlaatuisesta suomalaisesta metsästä, sen värikkäästä ja monimuotoisesta elämästä. Elokuvan pääosissa ovat metsän lukuisat asukkaat: karhut ja hirvet, käärmeet ja pöllöt, muurahaiset, sammakot ja liito-oravat, muinaiset sielulinnut kuten kuukkeli, palokärki ja monet, monet muut.

Miehen työ (2007)

Miehen työ kertoo tarinan Juhasta, joka on irtisanottu työpaikastaan betonitehtaalta. Hän häpeää epäonnistumistaan ja kantaa huolta perheen taloudellisesta tilanteesta. Hän ei myöskään halua järkyttää vaimonsa.

Miekkailija (2015)

Klaus Härön Jussi-palkittu elokuva perustuu löyhästi virolaisen miekkailuopettaja Endel Nelisin elämään. Elokuva sijoittuu pääosin 1950-luvun alun neuvostovirolaiseen Haapsalun kaupunkiin.

Mielensäpahoittaja

Siinä on mukana värit ja ääni. Sen ovat atk-koneillaan kirjoittaneet lättähattujen suosikit ohjailija Dome Karukoski ja kirjailija Tuomas Kyrö. Kyllä ovat minulle vieraita nimiä. Itseäni näyttelee Litjan Antti, hänestä olen aina enemmän pitänyt kun ei ole mikään tyhjännauraja.

Mieletön elokuu (2013)

Taru Mäkelän raikas ja musiikintäyteinen uutuuselokuva tuo kankaalle Kati Outisen aivan uudenlaisessa roolissa. Mielettömässä elokuussa Kati Outinen on Elsa Aho, hattukauppias ja selvännäkijä 1960-luvun alun Helsingissä.

Miesten vuoro (2010)

Elokuva matkaa läpi Suomen ja pysähtyy useiden erilaisten saunojen lauteille kuuntelemaan koskettavia elämäntarinoita rakkaudesta, kuolemasta, syntymästä, ystävyydestä – elämästä.

Minä ja Morrison (2001)

Minä ja Morrison on elokuva rakkaudesta, riippuvuudesta ja itsepetoksesta. Se on hauska ja koskettava, traagisiakin sävyjä saava tarina kahden todellisuuspakoisen ihmisen kohtaamisesta.

Minä ja pikkusiskoni (Sparrooabbán) (2016)

Saman sukupuolen rakastaminen ei sovi saamelaisyhteisöön. Sparrooabbán kuvaa sitä, millaista on kuulua vähemmistöön vähemmistön sisällä. Suvi kertoo, kuinka hänen pikkusiskonsa Kaisa haluaa tulla hyväksytyksi sellaisena kuin on.

Miss Farkku-Suomi (2012)

Elokuva on humoristinen ja herkkä kuvaus nuoren miehen kasvusta, musiikista ja suuresta rakkaudesta. Samalla se on tarkkanäköinen kertomus punkin ja uuden aallon rockin tulosta pohjoisen pikkukaupunkiin Ouluun 1970-luvun lopulla.

Missä kuljimme kerran (2011)

Kjell Westön Finlandia-palkittuun menestysromaaniin perustuva elokuva ihmisyydestä ja rakkaudesta kansakunnan myllerrysten keskellä. 1900-luvun alun Helsinki on oikeastaan kaksi kaupunkia, rikkaan yläluokan idylli ja köyhien työläisten slummikorttelit.

Monsterimies (2014)

Ainoa virallinen dokumenttielokuva Lordista, suomalaisesta kansallissankarista, luovasta hirviönerosta, joka voitti bändeineen Suomelle ensimmäisen Euroviisu-tittelin.

Moro No Brasil (Sound of Brazil) (2002)

Elokuva elämästä merten takana, joka etsii ihmisten tekemää musiikkia ja löytää musiikin ihmisten keskeltä. Mika Kaurismäki matkaa halki Brasilian pyrkien kertomaan brasilialaisen musiikin kehityksen historian 500 vuoden ajalta, sen alkulähteiltä aina nykypäivän funk-rytmeihin.

Mosku (2003)

Elokuva kertoo tositarinan 1900-luvun alkupuolella Lapissa eläneestä koillisten erämaiden herrasta, porokeisarista ja pororosvojen kauhusta, Moskusta. Mosku on kovahermoinen metsäsissi, joka oppi erätaidot jo varhain isältään.

Musta jää (2007)

Musta jää on psykologinen kolmiodraama, jossa kaksi vahvaa naista joutuu vastatusten taistellessaan samasta miehestä.

Muukalainen (2009)

Nuori poika elää äitinsä kanssa syrjäisellä maatilalla metsän keskellä. Väkivaltainen isä on suljettu vankilaan, jossa poika aika ajoin vierailee. Elämä on yksinkertaista, kunnes eräänä sateisena iltana kotitilalle saapuu muukalainen.

Muumi ja vaarallinen juhannus (2008)

Seesteisen kesäpäivän Muumilaaksossa keskeyttää tulivuoren purkaus ja valtava tulva-aalto. Vesi nousee yhä korkeammalle, mutta perhe löytää viime hetkellä turvapaikan merkillisestä talosta, joka ajelehtii heidän eteensä.

Muumit Rivieralla (2014)

Muumi-elokuva perustuu Tove Janssonin sarjakuviin. Muumit Rivieralla on piirretty käsin seuraten mahdollisuuksien mukaan Toven kädenjälkeä. Alkuperäiset mustavalkoiset sarjakuvat herätetään valkokankaalla henkiin tyylitelyä ja pelkistettyä väriskaalaa käyttäen.

Muuttolinnun aika (1991)

Muuttolinnun aika on Anssi Mänttärin käsikirjoittama ja ohjaama elokuva isästä ja tyttärestä, jotka eivät ole nähneet toisiaan yhteentoista vuoteen.

Myrsky (2008)

Myrskyn tarina alkaa vuodesta 1989, jolloin Berliinin muuri murtuu. Suomalainen isä kohtaa itä-berliiniläisellä torilla oudon koiranpennun, joka istuu laatikossa yhdessä kananpoikien kanssa. Pentu ollaan aikeissa lopettaa. Niinpä isä päättää pelastaa pennun ja kuljettaa sen perheensä lemmikiksi Suomeen.

Napapiirin sankarit (2010)

Jannelta ei onnistu oikein mikään. Kun avovaimo Inari lähettää miehen ostamaan halpaa digiboksia, nekin rahat tulee juotua Kapun ja Räihäsen kanssa.

Napapiirin sankarit 2 (2015)

Janne ja Inari ovat saaneet perheenlisäystä. Kun etelään muuttanut Räihänen saapuu Marjukan kanssa kylään, haluavat naiset lähteä viettämään riehakasta tyttöjen iltaa. Miehet jäävät vastentahtoisesti 1-vuotiaan Lumin lapsenvahdeiksi. Jannen mielestä Lumi on niin sikeäuninen, että hänen kanssaan voi hyvin lähteä kotoa Ylläkselle juhlimaan häitä. Matkalla on kuitenkin pari muuttujaa ja kohta Lapin yöttömässä yössä etsitään jotain digiboksia kallisarvoisempaa ja nopealiikkeisempää.

Nightmare 2 – Painajainen jatkuu

Jiri on perustanut merelliselle lomasaarelle kesäbaarin. Hän kutsuu tutun kaveriporukan viettämään viikonloppua ystävien kesken. Saari on ihana, mutta murheelliset muistot nousevat Pepin mieleen, kun käy ilmi, että laivasta pudonneen Sampon pikkusisko Aino Kaukovaara on kesätöissä paikallisessa mökkikylässä. Saarella alkaa tapahtua outoja asioita ja Peppi tajuaa, että laivalla alkanut painajainen jatkuu.

Niskavuori (1984)

Hella Wuolijoen näytelmiin Niskavuoren naiset ja Niskavuoren leipä perustuvassa elokuvassa maalaispitäjään saapuu helsinkiläinen opettajatar, joka saa Niskavuoren Aarnen pään pyörälle.

Nousukausi (2003)

Espoossa asuvalla pariskunnalla Katri ja Janne Saarella on kaikkea mitä rahalla saa. Mutta kun trendikkäät kaverit harrastavat extreme-matkailua toinen toistaan eksoottisempiin kohteisiin, Saaretkin kokevat tarvetta lomailla vähän radikaalimmin.

Nuotin vierestä (2015)

Nuotin vierestä on draamakomedia hauskanpidosta, heittäytymisestä, häpeästä ja sen hyväksymisestä, ja siitä että elämässä harvoin kaikki menee niin kuin on suunnitellut.

Näkemiin, hyvästi (1986)

Elokuva kertoo komediallisen tarinan lyhyestä vaiheesta kahden ihmisen elämässä, jonka pääosissa ovat yksinhuoltajaäiti Tuula ja hänen entisestä aviomiehensä Jorma.

Näkymätön Elina (2002)

Kertomus Näkymättömästä Elinasta sijoittuu 1950-luvun alkuun Torniojokilaaksoon. 10-vuotiaan Elinan perhettä elättää ja pitää koossa nuori äiti. Elina kaipaa isäänsä, jonka on menettänyt vastikään.

Ollaan vapaita (2015)

Seljan poikaystävä Tomi haluaa heidän menevän eteenpäin. Selja pysyisi mieluiten siinä missä on, parhaiden ystäviensä Henrin ja Iisan kanssa kommuunissa keskellä kaupunkia. Mutta Selja rakastaa Tomia, joten hän suostuu yhteiseen asuntolainaan. Sitten Seljan luo ilmaantuu 16-vuotias Leo, poika, jonka Selja luovutti adoptioon teini-ikäisenä.

Ompelijatar (2015)

Ompelijatar on historiallinen dokumenttielokuva, jonka on ohjannut Ville Suhonen. Elokuva perustuu vuonna 1943 maanpetoksesta kuolemaan tuomitun helsinkiläisen ompelijan Martta Koskisen elämään.

Onneli ja Anneli (2014)

Marjatta Kurenniemen rakastettuun romaaniin Onnelin ja Annelin talo perustuva elokuva kertoo kahden ekaluokkalaisen tytön, Onnelin ja Annelin, kesästä ja unelmahetkistä parhaan kaverin kanssa ilman vanhempia - hetkistä joissa todellisuus ja fantasia kohtaavat maagisella tavalla.

Onnelin ja Annelin talvi (2015)

Parhaat ystävykset, Onneli ja Anneli, ovat kaksi tavallista pikkutyttöä, ehkä vain vähän onnellisempia kuin useimmat muut, koska heillä on satumainen mahdollisuus asua kahdestaan omassa talossaan. Eräänä joulukuisena iltana heidän ikioman talonsa pihaan ajaa pieni, tuskin kenkälaatikon kokoinen auto, josta nousee ulos pikkuruinen Vaaksanheimon perhe.

Onnen varjot (2005)

Paula ja Jarkko ovat päällisin puolin onnellinen aviopari. Heillä on kaunis talo ja koira, mutta lapsen Paula haluaisi hinnalla millä hyvänsä.

Onni von Sopanen (2008)

Onni Sopasen elämä joutuu melkoiseen turbulenssiin, kun biologian tunnilla perehdytään perinnöllisyystieteeseen ja Onni vakuuttuu siitä, ettei voi olla omien vanhempiensa lapsi. Epävarmuus omasta alkuperästä tuntuu saavan vahvistusta joka puolelta.

Oppipoika (Lärjungen) (2013)

Tarina on hypnoottinen kertomus kahdesta pojasta, joista toiselle saari on vankila, toiselle vapaus. Pojat päättävät auttaa toisiaan. Heidän hauras ystävyytensä muuttuu kuitenkin eristyneellä saarella ensin kilpailuksi, sitten kyteväksi vihaksi.

Paha maa (2005)

Elokuvan teema, pahan olon kiertäminen, on peräisin Leo Tolstoilta, jonka novellista Väärennetty korkolippu ohjaaja Aku Louhimies löysi elokuvan aiheen. Paha maa kertoo toisiinsa nivoutuneista ihmiskohtaloista, ja sen teemoja ovat rohkeus, anteeksi antamisen vaikeus ja pahasta olosta selviäminen.

Paha perhe (2010)

Aleksi Salmenperän kolmas elokuva Paha perhe on tragikomedia ylisuojelevasta isästä, joka sotkee suhteensa lapsiinsa ja uuteen vaimoonsa. Kaksi sisarusta ovat kasvaneet riitaisan avioeron seurauksena lähes koko ikänsä erillään.

Pahan kukat (2016)

Pahan Kukat on ajankohtainen, rosoinen ja katujen musiikin tahdittama tarina uusioperheestä, joka kamppailee lähiölevottomuuksien paineessa.

Pahat pojat (2002)

Otto, Matti, Ilkka ja Eero Takkunen ovat olleet koko elämänsä paranoidia skitsofreniaa sairastavan isänsä mielivallan kohteina. Lapsilisät ovat menneet parempiin suihin ja kurin pitoon on koivuniemen herran lisäksi käytetty sekä sirppiä että nyrkkiä.

Paimen (2001)

Paimen-elokuva saa kuvallisen poljentonsa eri alaotsikoista: maa, koti, jokapäiväinen leipä, lapsuudenkoti, karitsat erotetaan uuhista, byrokratia, villa, karkulaiset, liha, koira, vitsauksia, pässi valmistetaan tehtäväänsä ja uusi elämä.

Paimenet (2004)

Dokumenttielokuva kertoo pappien työstä Helsingin Kallion seurakunnassa. Elokuva erittelee kirkon arkea aikana, jona yhä useampi eroaa kirkosta ja kirkko on monien yhteiskunnallisten keskustelujen polttopisteessä.

Paratiisin lapset (1994)

Paratiisin lapset on kertomus kolmen ikäpolven naisista: Eevasta, hänen äidistään pyykkäri Hartikaisesta, ja tyttärestään Päivikistä. Leikkimielisen komedian keskeinen hahmo on nelikymppinen liikenainen Eeva Salminen.

Party (1991)

Party on elokuva ihmisistä, jotka tuntevat toisensa eivätkä kuitenkaan tunne, luulevat olevansa ystäviä eivätkä kuitenkaan ole.

Pavlovin koirat (2005)

Sergei Knjazev antaa mielenkiintoiset kasvot vastakohtaisuuksia täynnä olevalle uudelle Venäjälle. Hänen asiakkaitaan ovat uusrikkaat, oligarkit ja tunnetut poliitikot. Miehen kunnianhimo, innovatiivisuus, energia ja aikaansaavuus ovat asioita, jotka ovat maailmassamme ja varsinkin Venäjällä suuressa arvossa.

Pekko ja muukalainen (1996)

Kaisa Kuovi ja poliisi saavat esikoisensa, jota koko Tyräahon väki on odottanut. Samaan aikaan kylään ilmestyy kummastusta herättävä musta mies.

Pekko ja poika (1994)

Aikamiespoika Pekon kymmenvuotias velipuoli ilmestyy Tyräaholle kannoillaan sosiaalivirkailija huostaanottopapereineen. Tästä alkaa Pekon ja pojan vauhdikas pakomatka.

Pelikaanimies (2004)

Emil on pieni poika, joka muuttaa äitinsä kanssa maalta kaupunkiin. Samaan aikaan toisaalla Pelikaani laskeutuu uimarannalle. Se löytää vaatteita ja pukee ne päälleen. Näin Pelikaani aloittaa elämänsä ihmisenä.

Pelon maantiede (2000)

Oikeushammaslääkäri Oili Lyyra ryhtyy selvittämään Helsingin rantavesistä löytyneen vainajan henkilöllisyyttä. Oilin rakastettu, rikosetsivä Eero Harakka on määrätty tutkimaan samaa tapausta.

Pihalla (2009)

Pihalla on romanttinen draamakomedia nuorista aikuisista – naisista ja miehistä, ihmissuhteista ja yhteisöllisyydestä, urapaineista ja kulttuurien kohtaamisesta.

Pikkusisar (1999)

Jatkosodan alkaessa talvisodassa leskeksi jäänyt Katri Ruuska menee vapaaehtoiseksi apusisareksi sotasairaalaan. Sairaalaan tuodaan hoitoon Arvo, joka kertoo tavanneensa Katrin unissaan. Arvo alkaa omituisuudestaan huolimatta tuntua kiinnostavalta.

Pilkkuja ja pikkuhousuja (1992)

Pilkkuja ja pikkuhousuja Ohjaaja: Matti Ijäs Tuotantovuosi: 1992 Genre:  draama Kieli: suomi Pääosissa: Paavo Pentikäinen, Mikko Reitala, Kristiina Elstelä, Irma Junnilainen Tuotantoyhtiö: Dada-Filmi Oy Kesto:  85 min  

Postia pappi Jaakobille (2009)

Postia pappi Jaakobille on lämminhenkinen ja koskettava kertomus armahduksen saaneesta elinkautisvanki Leilasta. Vapauduttuaan hänelle tarjotaan paikkaa syrjäisestä pappilasta, jonne hän menee vasten tahtoaan.

Presidentintekijät (2014)

Presidentintekijät on elokuva Sauli Niinistön presidentinvaalikampanjasta. Se kuvaa kampanjatyöryhmän ydintä ja toimintaa koko kampanjan ajan aina siihen asti, kun Niinistö valitaan tasavallan presidentiksi.

Prinsessa (2010)

Anna Lappalaisen elämäntarinasta innoituksensa saanut elokuva Prinsessa kertoo koskettavan tarinan yksilöstä, jonka yhteiskunta leimasi sairaaksi, mutta joka valloitti lähipiirinsä sydämet ja paransi ympäristöään rakastettavalla persoonallaan.

Puhdistus (2012)

Puhdistus on Sofi Oksasen romaaniin perustuva henkeäsalpaava jännityskertomus kahdesta naisesta, joita varjostaa ja yhdistää heidän oma häpeällinen menneisyytensä. Ikääntynyt Aliide Truu asuu yksin taloaan Viron maaseudulla 1992.

Punaisen metsän hotelli (2011)

Suomalaisen kuvaajan yritys tehdä elokuva vihertyvän Kiinan puunistutushankkeista muuttuu painajaiseksi, kun vastaan asettuvat metsäteollisuusyrityksen mainetta puolustavat viranomaiset.

Pussikaljaelokuva (2011)

Pussikaljaelokuva on positiivinen tarina yhteiskunnan laitamilta. Tapahtumat sijoittuvat Helsingin Kallioon ja ne seuraavat syrjäytymisen kynnyksellä olevia tarinan henkilöitä yhden kesäisen vuorokauden ajan.

Putoavia enkeleitä (2008)

Kahden kuuluisan kirjailijan tytär Helena pitää kuolleen isänsä mainetta yllä; esittää tämän runoja eri tilaisuuksissa ja hellii legendan muistoa. Välit äitiin ovat huonontuneet äidin muutettua Ruotsiin. Helena syyllistää äitiään isänsä hylkäämisestä

Pyhän kirjan varjo (2007)

Kansainväliset yritykset ovat alkaneet kääntää absurdia propagandakirjaa omille kielilleen bisnesmahdollisuuksien toivossa. Ylistämällä teosta yritykset ovat saaneet merkittäviä sopimuksia rikkaan diktatuurivaltion kanssa.

Päin seinää

Kolmikymppinen Essi on yksinhuoltaja, vantaalaisen huoltoaseman kahvion kassa, jonka pinna palaa herkästi. Asiaa ei helpota teini-ikäinen tytär Takku, joka joutuu jatkuvasti vaikeuksiin koulussa ja on jo joutunut vaihtamaan useasti koulua.

Raid (2003)

Kun kovaotteinen oikeudenjakaja Raid palaa kahden vuoden reissuiltaan takaisin Suomeen, häntä odottaa karmea tieto: globalisaatiota vastustavan Uusi Voima -lehden toimitus on palanut maan tasalle mukanaan kolme työntekijää.

Rakkaudella, Maire (1999)

Maire Linnainmaa elää kulissiavioliitossa mutta käytännössä yksin: aviomies asuu Japanissa, tytär Afrikassa ja teini-ikäisellä pojalla on omat menonsa. Mairen elämä kumisee tyhjyyttään.

Rakkauselokuva (1984)

Rakennusinsinööri Hannu ja lentoemäntä Raili ovat hyvin toimeen tuleva pariskunta, jonka elämä on ulkopuolisten silmin katsottuna kunnossa. Heidän suuri salaisuutensa on Hannun hedelmättömyys, joka alkaa vuosien jälkeen tuntua musertavalta...

Ralliraita (2009)

Seppo ”Sladi” Pesonen on entinen huippukartturi, nykyinen leipääntynyt autokouluopettaja. Hän on Pekkarisen varikon ”Team Susan” kantava voima.

Rare Exports (2010)

Rare Exports - perinteistä poikkeava, aikuisyleisölle suunnattu vinksahtanut joulutarina. Mustan huumorin sävyttämä jännitysfantasia alkaa kun kansainvälinen tutkimusryhmä aloittaa kaivaukset Korvatunturilla.

Rat King (2012)

Pikkukaupunki Etelä-Suomessa. On kevät ja abiturientit valmistautuvat viimeisiin kokeisiinsa. Juri, 18, on tietokonepeleihin addiktoitunut abi.

Reindeerspotting (2010)

Reindeerspotting kertoo Rovaniemellä elävästä poikaporukasta, joka käyttää aikansa koviin huumeisiin ja pikkurikoksiin. 19-vuotias keskushenkilö Jani on käyttänyt viimeiset viisi vuotta elämästään kaikkea mikä menee suoneen, kurkkuun tai palaa tupakassa. Jani haluaa jättää Lapin ja huumeiden täyttämän elämän taakseen. Muutos alkaa marketin ryöstöllä. Mutta mihin se vie?

Rentun ruusu (2001)

Elokuva seurailee Irwinin ja tämän asiaparin, sanoittaja Vexi Salmen matkaa kotiseudulta Kaurialasta ensin saksalaiselle rekkavarikolle ja lopulta kotimaisen viihdemusiikin voimakaksikoksi jolle maistui niin menestys kuin viinakin.

Riisuminen (1986)

Raija Orasen näytelmään perustuva Riisuminen on Lauri Törhösen ohjaama elokuva turhamaisuudesta ja politiikasta.

Risto (2011)

Koko kansan ihailema näyttelijä Risto Kaskilahti neliraajahalvaantuu työtapaturmassa. Hän saa tapaturman takia mittavan taloudellisen korvauksen sekä kansalta valtavan vyöryn sympatiaa.

Risto Räppääjä ja Sevillan saituri

Risto Räppääjää odottaa ällistyttävä yllätys! Hän saa kuulla olevansa kaukaisen sukulaisensa tuleva perijä. Sevillassa asuva saita mies on kerännyt valtavan omaisuuden mahtavine linnoineen ja pian tuo kaikki olisi Riston. Niinpä rasavillistä Ristosta pitää koulia hienotapainen nuori herra, jonka käytös kelpaisi vaikka hoviin, mutta se ei olekaan ihan helppoa.

Risto Räppääjä ja yöhaukka (2016)

Riemukkaan koko perheen seikkailun pääosissa nähdään samat hurmaavat lapsinäyttelijät Samuel Shipway ja Sanni Paatso, jotka nähtiin Riston ja Nellin rooleissa jo kahdessa aikaisemmassa Timo Koivusalon ohjaamassa Räppääjä-elokuvassa.

Robin (2012)

Robin on elokuva tavallisesta koulupojasta täysin poikkeuksellisessa tilanteessa: pitkä elokuva, kaksi albumia, neljä singleä, neljä musiikkivideota ja kymmeniä villejä keikkoja saman vuoden aikana!

Romanssi (2014)

Kolmekymppinen, sitoutumiskammoinen Lia (Elina Reinikka) törmää kadulla mieheen (Juha Lagström), joka alkaa muistella heidän yhteisiä hetkiään kymmenen vuoden takaa. Lia ei kuitenkaan pysty palauttamaan tapahtumia mieleensä, eikä mies suostu kertomaan, mitä silloin tapahtui.

Roskisprinssi (2011)

Ulkopuolisen silmin 19-vuotiaan Jedin elämä on ollut lähes täydellistä. Menestyneet vanhemmat, laaja ystäväpiiri ja loistava koulumenestys ovat omiaan takaamaan ruusuisen tulevaisuuden.

Rouva Presidentti (2012)

Elokuvassa Rouva Presidentti seurataan Suomen ensimmäisen naispresidentin arkea ja elämää lähes puolentoista vuoden ajan hänen virkakautensa loppuun asti. Rouva Presidentti on elokuva Suomesta, presidentistä johtajana ja rivakasta naisesta instituution takana.

Ruotsalainen hetki

Iskelmälaulaja Kari Lampikallion (Tommi Korpela) etelänlomalle lähtöä hidastaa kaksi asiaa: auton takakontissa viruva, ruumista muistuttava mattokäärö ja mustasukkainen psykopaattivaimo Sonja (Minna Haapkylä). Kari kutsuu apuun vanhat bändikaverit, jotka hänen epäonnekseen ovat odottaneet kaksikymmentä vuotta, että saisivat jälleen osansa Karista.

Russian Libertine – Venäjän vapain mies (2012)

Russian Libertine – Venäjän vapain mies tuo Viktorin avulla venäläisen yhteiskunnan ja mentaliteetin käynnissä olevan muutoksen kaikkien nähtäväksi ja ymmärrettäväksi. Viktorin värikäs tarina neuvostodiplomaatin etuoikeutetusta lapsesta kohti perheensä uhraavaa toisinajattelijaa vie meidät yllättävälle matkalle tämän päivän Venäjään.

Räpsy ja Dolly eli Pariisi odottaa (1990)

Räpsy (Matti Pellonpää) vapautuu vankilasta, kävelee ulos harmaasta rautaportista – ja lampsii suoraan tuttuun kapakkaan. Illan mittaan Räpsy tutustuu Dollyyn, hieman naiviin ja runsasmuotoiseen entiseen Punaisen Myllyn tanssijattareen

Rölli ja kultainen avain (2012)

Rölli ja kultainen avain on koko perheen vauhdikas ja musiikin siivittämä seikkailuelokuva. Pieni Juurakko-tyttö ystävystyy jo harmaahapsisen, suurta salaisuutta kantavan Röllin kanssa.

Rööperi (2009)

Rööperi on tarina Punavuoren kaupunginosan kasvateista ja heidän elämästään, miehistä jotka valitsivat rikollisuuden ammatikseen, sekä samalla kertomus kaupunginosasta ja sen ihmisistä ja tunnelmasta.

Sagojogan ministeri (1997)

Saamelaiselokuvassa kyläyhteisö elelee Suomen, Ruotsin ja Norjan rajojen liepeillä toisen maailmansodan loppuhetkillä. Kylän päällikkönä toimii ahne suurmaanomistaja.

Saippuaprinssi (2005)

Ilona on tyhjätaskuinen amatöörinäyttelijä, joka joutuu väärinkäsityksen takia töihin saippuasarjan käsikirjoitusryhmään.

Salpa (2013)

Salpa on kertomus nuoren puhevikaisen pojan yksinäisyydestä, rakastetuksi tulemisen välttämättömyydestä ja kaipuusta tulla nähdyksi.

Sauna (2008)

Vuonna 1595 pitkä sota on vihdoin päättynyt. Veljekset Knut ja Eerik kuuluvat komissioon, jonka tehtävänä on merkitä uusi raja Ruotsin ja Venäjän välille.

Selänne (2013)

Dokumentissa Teemu päästää katsojan iholle ja sen alle. Elokuva tekee matkan Selänteen lapsuusvuosista NHL:n viime kauteen. Poikkeusyksilön elämäntarina avataan läpikotaisin ja ei yksistään Teemun sanoin, vaan läheisten ja kollegoiden näkemysten saattelemana.

Sibelius (2003)

Elokuvassa seurataan säveltäjä Jean Sibeliuksen elämää lapsuudesta vanhuuteen. Se on paitsi elämäntarina myös rakkaustarina ja kuvaus säveltäjän kohtalonyhteydestä puolisoonsa Aino Sibeliukseen.

Silmäterä (2013)

Marjan, 25, elämän keskipiste on hänen 7-vuotias tyttärensä Julia. Marja työskentelee öisin, jotta voi viettää päivät Julian kanssa, leikkien, hassutellen ja kertoillen satua Egyptin prinsessasta ja tämän äidistä.

Sinivalkoinen valhe (2012)

Sinivalkoinen valhe on uskalias dokumenttielokuva, joka kertoo suomalaisen maastohiihdon synkän dopinghistorian ja paljastaa huippu-urheilussa vallitsevan valheiden verkon.

Sixtynine 69 (1969)

Jörn Donnerin Sixtynine 69 on ironinen ja sensuelli elokuva, jossa ihmissuhteiden ja avioliiton sovinnaiset moraalisäännöt murennetaan pala palalta.

Skavabölen pojat (2009)

Rupertin, 8 v., ja Evertin, 6 v., elämä on täynnä jännittäviä länkkärileikkejä ja leikkiromansseja pihapiirin tyttöjen kanssa. Perhe on juuri muuttanut uuteen kotiin Kauniaisiin, ja tulevaisuus näyttää valoisalta.

Sokkotanssi (1999)

Sokkotanssi kuvaa kahden 9-vuotiaan pojan, Jontin ja Länkin rikkonaista lapsuutta pienessä merenrantakaupungissa 1960-luvun alun Suomessa.

Sonic Mirror (2008)

Mika Kaurismäen uusi elokuva Sonic Mirror on värikäs tutkimusmatka rytmin maailmaan ja katsaus pintaa syvemmälle musiikin ja viestinnän väliseen yhteyteen.

Soppalinnan salaseura (2015)

Koko perheen jännittävä seikkailuelokuva Soppalinnan Salaseura sijoittuu nykyaikaiseen Soppalinnan satukaupunkiin. Seikkailu alkaa, kun kaupunkiin leviää salaperäinen myrkky, joka muuttaa aikuiset lapsiksi.

Sotalapset (2003)

Dokumentti seuraa kuuden lapsen elämäntarinaa sotalapsuuden ajan, ja kerrontaa tukee ennennäkemätön arkistomateriaali Suomen ja Ruotsin sodanaikaisesta arjesta. Sotalapset on ensimmäinen aihetta käsittelevä elokuva, joka saa teatterilevityksen Suomessa.

Spandex Sapiens (2015)

Spandex Sapiens -dokumenttielokuvan päähenkilö on Kanadassa helluntailaisperheessä kasvanut ja arkkienkelin mukaan nimetty Michael Majalahti.

Strengin puutarhassa (2009)

Pekka Strengin kolmas, postuumisti julkaistu levy Unen maa on noussut albumilistan kärkisijoille. Illan tummetessa Helsingin kuuluisa rockklubi Tavastia täyttyy Strengin musiikin ystävistä. Lavalle nousevat vuoron perään Emma Salokoski, Pauli Hanhiniemi, Ville Leinonen, Jarkko Martikainen, Laura Närhi, Kärtsy Hatakka, Olavi Uusivirta ja Pekko Käppi.

Suden arvoitus (2006)

Salla, 12, joutuu Suden arvoitus -elokuvassa elämänsä seikkailuun. Sanavalmis ja rohkea tyttö tuntee voimakasta yhteyttä susien ja komeana loistavan Pohjois-Suomen luonnon kanssa.

Sukunsa viimeinen (2010)

Sukunsa viimeinen kertoo tarinan muutoksesta, kasvatuksesta ja identiteetin riistosta. Elokuva sijoittuu Jamalin niemimaalle neuvostovallan aikaan ja perustuu tositapahtumiin.

Suolaista ja makeaa (1995)

Erossa on ikävää, yhdessä on tukalaa. Aivan, rakkaus on yhtä helvettiä. Vaikka ensirakkaus ei avannutkaan taivasta, niin Anna ei luovuta.

Syvälle salattu (2011)

Julia Mannerla on ympäristöasioita hoitava huippujuristi. Ura on ajanut avioliiton ylitse ja mieltä painaa huono omatunto lapsen kanssa pitämättä jääneistä lomista.

Säilöttyjä unelmia (2012)

Elokuvassa matkustetaan ympäri Eurooppaa ja seurataan purkitetun elintarvikkeen raaka-aineiden ja lopulta itse tölkin matkaa Euroopan laidalta toiselle. Matkan varrella työskentelevät tavalliset ihmiset eri puolilta maanosaa kertovat unelmansa ja heidän elämänsä tärkeimmistä hetkistä koostuvat tarinansa.

Säädyllinen murhenäytelmä (1998)

Helvi Hämäläisen aikanaan kohua herättäneeseen romaaniin perustuva elokuva. Tohtori Tauno Saarinen on Kansallismuseossa työskentelevä, hillitty ja hieman etäinen perheenisä. Viileys järkkyy, kun Tauno ihastuu kesäpaikan nuoreen lastenhoitajaan.

Taistelu Näsilinnasta (2012)

Moderni ”sotaelokuva”, todellisen Tampereella tapahtuneen taistelun dramatisointi. Elokuva hyödyntää Konrad Vestlinin 1930 -lopulla tallentamia Melinin komppanian sotilaiden kertomuksia.

Talvinen matka (2007)

Talvinen matka on kuvaus sukupolvien välisestä vuoropuhelusta sekä elämänkokemuksen, tiedon ja taidon, siirtämisestä miespolvelta toiselle. Se kertoo pelon voittamisesta ja omien voimavarojen löytämisestä – aikuiseksi ihmiseksi kasvamisesta.

Talvisydän (2015)

Eikka on perheensä pettänyt taksinkuljettaja joka on menettämässä yhteyden tyttäreensä Lauraan. Eikka on ollut uskoton ja Lauralla on syytä, äitinsä tavoin, vihata Eikkaa perheen tuhoamisesta.

Tappajan näköinen mies (2016)

Viktor Kärppä (Samuli Edelmann) joutuu tahtomattaan keskelle Venäjän sisäistä valtataistelua, jossa tulilinjalla on Venäjän uusi vapaamielinen presidentti. Pian Kärpän perässä ovat sekä palkkatappajat että suojelupoliisi ja vaarassa on myös Kärpän perhe.

Taulukauppiaat (2010)

Joulu on jo ovella mutta kauppa ei vaan käy. Yhteistyö rakoilee ja koko ajan palelee, mutta ei se mitään. Suurin ongelma on nimittäin orastava ystävyys.

Tavarataivas (2013)

Dokumenttielokuva Tavarataivas kertoo 26-vuotiaan Petrin omalaatuisesta ihmiskokeesta, joka saa alkunsa tavarapaljouden aiheuttamasta ahdistuksesta. Miten paljon tavaraa ihminen oikeastaan tarvitsee?

The Last Border – Viimeisellä rajalla (1993)

Läpikotaisin saastuneella maapallolla on jäljellä vain harvoja asumiskelpoisia vyöhykkeitä. Napapiirillä sijaitsee puhdas alue, jonka asukkaat käyvät eloonjäämistaistelua sotilasjunttaa ja lainsuojattomia sissijengiläisiä vastaan.

Tie naisen sydämeen (1996)

Ilkka Kylävaaran romaaniin perustuva elokuva lehtimiehestä, joka alkaa tutkia mielisairaalaan joutuneen naisen tapausta. Hutkivan journalistin Pentti Anttilan kohtalo on joutua humalaiselta vaatteet-päällä-vannassa-reissulta hullujenhuoneeseen.

Tie pohjoiseen (2012)

Timo Porala on arvostettu konserttipianisti, jonka yksityiselämä on karilla. Eräänä päivänä Timo löytää kotioveltaan elämää nähneen vanhemman miehen, joka paljastuu hänen isäkseen.

Toiset tytöt (2015)

Toiset tytöt Neljä 18-vuotiasta, Jessica, Aino, Taru ja Jenny ovat lähdössä maailmalle, mutta kohtaavat isoja haasteita joiden kautta menettävät viattomuutensa ja hetkittäin uskonsa tulevaisuuteen. Toiset tytöt on selviytymistarina siitä, kun elämä potkii ja päätätkin potkia takaisin – kovaa! ”Kaikki olisi hyvin, jos mä en olisi niin helvetin tyhmä.” JESSICA rakastuu tulisesti. Varoituksista huolimatta hän seuraa […]

Tove ja Tooti Euroopassa (2004)

Elokuva Tove ja Tooti Euroopassa on kolmas osa trilogiaan Tuulikki Pietilän ja Tove Janssonin kuvaamasta mykästä kaitafilmimateriaalista. Se on subjektiivinen elokuvaessee "vanhasta" Euroopasta, matkustavaisten, näkijöiden, tarkkailijoiden hetkistä Euroopan sydämessä ja rajoilla, ajasta, jolloin kuljeksittiin, naurettiin, oleiltiin ja pysähdyttiin.

Tulevaisuus ei ole entisensä (2002)

Dokumenttielokuva Erkki Kurenniemestä (s.1941), jonka uralla limittyvät hämmästyttävällä luontevuudella musiikki, elokuva, tietokoneet, robotiikka, tiede ja taide. Ehkä merkittävimmäksi hänen lukuisista teoksistaan muodostuu kaiken ympärillä olevan keräilyprojekti.

Tummien perhosten koti (2007)

Tarinan keskiössä on traagisen lapsuuskokemuksen ahdistama Juhani, joka päätyy kuuden vuoden sijaiskoti- ja laitoskierteen jälkeen Saaressa sijaitsevaan poikakotiin.

Tynnyrimies (2004)

Jesus Perdomo Triguero on kehittänyt bensiinikanisterien pyörittämisestä akrobaattisen taiteen. Tynnyrien kanssa esiintymällä hän myös hankkii elantonsa perheelleen. Elokuvassa seurataan Jesuksen matkaa aamusta iltaan läpi Havannan. Esiintymismatka saa pyhiinvaelluksen piirteitä empaattisen ja herkän Jesuksen kohdatessa useita syrjäytyneitä, joiden luokse hän hetkeksi pysähtyy.

Tyttö nimeltä Varpu (2016)

Tyttö nimeltä Varpu kertoo 12-vuotiaasta Varpusta (Linnea Skog), joka on jo kovaa vauhtia matkalla kohti aikuisuutta, ja äidistä (Paula Vesala), joka ei halua kasvaa isoksi.

Tyttökuningas (2015)

Ruotsin kuningatar Kristiina (1626-1689) syntyi ainoana lapsena odotetuksi kruununperilliseksi ja kasvatettiin isänsä pyynnöstä prinssinä. Nuori Kristiina joutui kruununperijäksi jo kuusivuotiaana isänsä kuollessa, ja Ruotsin hallitsija hänestä tuli 18-vuotiaana. Kristiina omasi ikäisekseen poikkeuksellista viisautta ja halua muutokseen.

Työväenluokka (2004)

Työväenluokka     Ohjaaja: Veikko Aaltonen Tuotantovuosi: 2004 Genre: dokumentti Kieli: Pääosissa:  Tuotantoyhtiö: Alppiharjun Elokuva Oy Kesto: 99 min

Tähtitaivas talon yllä (2012)

Elokuva on tarina siitä, miten äitien valinnat ja vaietut salaisuudet vaikuttavat tyttärien elämään. Elokuva kertoo saman suvun kolmen eri naisen tarinan kolmella eri vuosikymmenellä.

Täällä Pohjantähden alla (2009)

Elokuva perustuu Väinö Linnan samannimiseen romaanitrilogiaan, joka on yksi suomalaisen kirjallisuuden tärkeimmistä teoksista. Tarina herättää henkiin värikkään ja väkevän aikakauden maailmanhistoriassa 1800-luvun lopulta 1950-luvulle.

Ulvilan murhamysteeri (2014)

Ulvilan murhamysteeri on dokumentti, jonka tekijät ovat intensiivisesti seuranneet tapahtumia jo kolmen vuoden ajan. Tapahtumasarja on absurdi ja täynnä yllättäviä käänteitä. Todellisuus kirjoittaa eteemme draamaa, josta ei puutu jännitteitä.

Umur (2002)

Umur on balladinomainen rakkauselokuva, jossa pohjoiseen tuleva rajamies kohtaa Lapin käsivarressa mystisen naisen, jolle hän antaa nimeksi Umur.

V2 – Jäätynyt enkeli (2006)

V2 on sarjakuvamaisella henkilögallerialla miehitetty kovaotteinen, tumman huumorin ryydittämä jännityselokuva, jonka toiminnan polttopisteessä kärvistelee Reijo Mäen dekkareista tuttu turkulainen yksityisetsivä, ikuinen oikeustieteiden ylioppilas Jussi Vares.

Vadelmavenepakolainen (2014)

Mikko Virtanen, 37, tuntee itsensä ruotsalaiseksi mieheksi, joka on pakotettu suomalaisen miehen ruumiiseen. Kuin vastauksensa rukouksiinsa Mikko kohtaa ruotsalaisen Mikael Anderssonin, joka on valmis luovuttamaan henkilöllisyytensä Mikolle.

Valkoinen kaupunki (2005)

Valkoinen kaupunki kertoo perheensä elättävästä taksikuskista Veli-Matista, jonka elämä on mullistunut kyllästyneen vaimon lähdettyä yllättäen omille teilleen.

Valkoinen raivo (2015)

Valkoinen raivo on kertomus Laurista, joka suunnitteli ja valmistautui tekemään massamurhia. Lauri haki kuitenkin apua, eikä toteuttanut "fantasioitaan". Myöhemmin hänestä tuli ihmismielen aggression ja väkivaltaisen käyttäytymisen akateeminen tutkija ja arvostettu tieteellinen asiantuntija, minkä kautta hän on perehtynyt massamurhiin peilaten myös omia kokemuksiaan niihin.

Valo (2005)

Valo on kotimainen lasten seikkailuelokuva lasten rohkeudesta, kekseliäisyydestä ja ystävyydestä. Menneeseen aikaan sijoittuva elokuva kertoo 9-vuotiaasta Valo -pojasta, joka muuttaa isänsä kanssa pieneen kylään.

Valo varjon takaa (1991)

Elokuvassa seurataan Arto Bryggaren elämää puolentoista vuoden ajan vuonna 1988 tapahtuneen akillesjänteen katkeamisen jälkeen. Bryggare yrittää epätoivoisesti paluuta huipulle vaikka jalat eivät enää kestä.

Varasto (2012)

Antero Rousku on maalikaupan varastomies. Hän tekee raakaa lihasvoimaa kysyvää työtä, jossa maalisävyjä sekoitetaan ja remonttimateriaaleja kannetaan paikasta toiseen jokapäiväisen leivän eteen.

Vares – Pimeyden tango (2012)

Tangokuningas Harry Koivikko löydettiin kuusi vuotta sitten kuoliaaksi puukotettuna matkustajakoti Satumaan huoneesta. Valtakunnan suurin ajojahti hiipui kuitenkin tuloksettomana. Jussi Vareksen vanha tuttava toimittaja Ruuhio kertoo tietävänsä, kuka tietää Koivikon murhaajan.

Vares – Sheriffi (2015)

Jussi Vares löytää kaksi ruumista Turun laitamilta: naisen, jota on ammuttu päähän, ja miehen, jonka keho on täynnä riimuja muistuttavia viiltoja, jotka viittaavat siihen, että murha olisi ollut osa hämärää rituaalia.

Vares – Uhkapelimerkki (2012)

Jussi Vares rakastuu salaperäiseen kaunottareen Sole Sulaveteen – vain menettääkseen tämän kammottavalla tavalla. Muutaman viikon seurustelun jälkeen Solen ruumis löytyy ruissalolaisesta lintutornista.

Vares (2004)

Kaunis ja tyylikäs kersantti Eeva Sunila vangitsee kertausharjoituksissa yksityisetsivä Jussi Vareksen ja hurmaa tämän tolaltaan.

Varpusen suudelma (1992)

Haaveileva ja hieman kömpelö 16-vuotias Erik Lindberg on salaisesti rakastunut huvittelunhaluiseen luokkatoveriinsa Betsyyn. Yllättäen Betsy kutsuu hänet loppiaistanssiaisiin.

Veijarit (2010)

Veijarit on rosoinen, urbaani buddy-komedia kahden nuoren miehen ystävyydestä ja heidän epätoivoisesta yrityksestään elää jokainen hetki täysillä.

Veljekset (2011)

Satiirinen kuvaus kolmen veljeksen ja heidän isänsä jälleennäkemisestä. Ivarilla (51, kirjailija), Mitjalla (49, elokuvatuottaja) ja Torstilla (50, tilanhoitaja) on yhteinen isä mutta eri äidit.

Vesku (2010)

Ainutkertainen dokumenttielokuva koko kansan rakastamasta taiteilijasta Vesa-Matti Loirista, hänen elämästä julkisuuden hahmona ja yksityishenkilönä. Vesku päästää katsojan lähelle pohtiessaan elettyä elämäänsä, jota menestys on siivittänyt, mutta johon mennyt aika on jättänyt jälkensä.

Viikossa aikuiseksi (2015)

Joukko toisilleen tuntemattomia miehiä ja naisia haluaa viettää toisenlaisen kesälomaviikon houkuttelevan oloisella aikuisten leirillä Turun saaristossa.

Villi katse (2006)

Dokumenttielokuva Villi katse kertoo ihmisen ja eläimen kohtaamisesta. Eläintenkouluttaja Tuire Kaimion kanssa katsoja pääsee tutustumaan tilanteisiin, joissa eläimiä koulutetaan esiintymään elokuvissa, mainoksissa tai teatterissa. Dokumentissa nähdään muun muassa mykistäviä hetkiä Kaimion ja puolivillin hevoslauman kohtaamisesta Saarenmaalla.

Vuonna 85 (2013)

Tarina Lokomon duunareista, värikkäästä kaveriporukasta, jota unelmat ja kyltymätön elämänjano vievät keskellä vauhdikasta vuosikymmentä.

Vuosaari (2012)

Vuosaari on elokuva suomalaisesta rakkaudesta vuonna 2011. Se on tarina ihmisistä, jotka etsivät rakkautta ja hyväksyntää hinnalla millä hyvänsä.

Väärät juuret (2009)

Väärät juuret Kuuran perheen isällä Mikolla on diagnosoitu perinnöllinen sairaus. Hän ei ole kyennyt käsittelemään asiaa eikä keskustelemaan siitä. Isän kunnon heikettyä hänen vaimonsa Mirjami on päättänyt, että nyt on aika kertoa lapsille. Sakari, isän poika edellisestä avioliitosta, on ollut ulkomailla vuosia. Hän on kirjaimellisesti paennut isäänsä ja hänen vaatimuksiaan jatkaa perheyritystä. Pihla, perheen 15-vuotias […]

Yhden tähden hotelli (2007)

Jorma Kääriäinen on toiminut vuonna 1979 perustetun Agents-yhtyeen solistina vuodesta 1995. Agents on yksi Suomen vetovoimaisimmista tanssilavaesiintyjistä. Se on yhtye, joka saattaa esiintyä missä tahansa ja esiintymispaikat ovat aina tungokseen asti täynnä. Agents onkin yksi suomalaisen musiikin kivijaloista ja heidän levynsä Jorma solistinaan myyvät poikkeuksetta kultaa. Lokakuussa 2006 yhtye ilmoitti jäävänsä keikkatauolle määrittelemättömän mittaiseksi ajaksi.

Young love (2001)

13-vuotias valokuvausta harrastava Jukka tutustuu vastapäätä asuvaan 19-vuotiaaseen kauniiseen Johannaan, joka elää väkivaltaisen isäpuolensa kanssa.

Ystävät toverit (1990)

Nikkelikaivoksen patruuna Arno Jurmala viettää syntymäpäivää. Työväki kehuu johtajaansa juhlapuheissa ja juhliin on kutsuttu kansainvälisiä liikekumppaneita.

Zombie ja kummitusjuna (1991)

Zombie on basisti ja omien teidensä kulkija, joka ei viihdy tässä maailmassa. Hänen on mahdotonta pitää kiinni työpaikoistaan, eikä kommunikointi toisten kanssa onnistu yhtään paremmin.

Äideistä parhain (2005)

Äideistä parhain on tarina pienen pojan kohtalosta keskellä sotivaa maailmaa. Se on elokuva pojasta, jolla on kaksi äitiä ja kaksi kotia – mutta joka ei silti tunne olevansa missään kuin kotonaan.

Äidin toive (2015)

Äidin toive on elokuva, joka kokoaa yhteen kymmenen naisen tarinat eri puolilta maailmaa. Yhdistävä tekijä tarinoissa on äitiys: oman äidin läsnäolo tai sen puute on ollut ratkaiseva tekijä jokaisen päähenkilömme kohtalon määrittäjänä. Äitiys on elämänmittainen matka, jonka käänteitä ei voi ennustaa.

Äkkilähtö (2016)

Menestynyt kolmekymppinen Katri (Lotta Kaihua) saa tietää miehensä Mikon (Antti Holma) eläneen kaksoiselämää virolaisen Sirlen kanssa. Hän päättää paeta siltä seisomalta pariskunnan autolla kohti lentokenttää ja unelmiensa ulkomaita.
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.